Innowacyjne systemy przeznaczone do ozonowania wody

Nowocześnie opracowane systemy zaprojektowane do ozonowania wody proponuje Ozon Food. Każdy taki system jest przygotowany na indywidualnych zasadach dla wybranych klientów. W związku z tym nie ma mowy o zastojach. Można liczyć na lepsze warunki pod kątem higieny oraz mniejsze będą koszty dezynfekcji. Zyskuje nie tylko nabywca, czyli konkretna marka, lecz też konsumenci, jacy otrzymają zdrowsze produkty, już po ozonowaniu.

Użycie ozonu sprawia, że wszystkie wyroby są sterylniejsze, doskonale zachowane oraz świeże. Firma korzystająca z instalacji zużyje mało wody oraz prądu, co jest ekonomiczne i ekologiczne. Korzystają na tym: wytwórca żywności, kupujący i środowisko. Każda instalacja do woda ozonowana będzie zrobiona tak, jak wymagają tego warunki jakie panują w danej firmie. Można liczyć również na oszczędności a także na przewagę nad konkurencją. Systemy Produkujące Wodę Ozonowaną to modele: GW – 12/12, GW – 10/12, DM – 01/12 i Modułowy System GWTech. Są one centrum każdej instalacji.

Specjalnie zaprojektowane pompy tłoczące wodę z ozonem są polecane tam, gdzie można oszczędzać pieniądze albo polepszyć jakość wody. Ze względu na to że określone linie produkcyjne różnią się pomiędzy sobą, każda z fim funkcjonuje i produkuje pożywienie w odmienny sposób. I dlatego specjaliści z Ozon Food dają indywidualne opcje. Każdy z systemów integruje się z liniami sortowniczymi, przenośnikami i liniami produkcyjnymi. To pozwoli dostarczyć całą linię, już zintegrowaną z instalacją. Jest on zrobiony ze stali kwasoodpornej, a więc można oczekiwać jego odporności w codziennych warunkach wykorzystania.

Zastosowania Systemów Produkujących Wodę Ozonowaną to: oprysk produktów wodą O3, dezynfekowanie i produkcja lodu ozonowanego. Odbywający się zdalnie monitoring, wykonywanie raportów i wiele innych nowoczesnych funkcji pozwolą utrzymać kontrolę nad linią produkcyjną. Integrację zapewnia modułowy system ozonowania wody GwTech, czyli urządzenie większe, z wieloma opcjami dodatkowymi.

Dodaj komentarz